Det italienske marked for healthtech 

Se eller gense webinaret:
Du kan stadig tilgå webinaret ved at klikke på knappen ´Se webinar´ til højre.

Download præsentationerne:
Tina Riis_Italian HealthTech_webinar_18 02 2021
Lorna Vatta_Artes 4.0_Italian HealthTech_webinar_18 02 2021

Italiens healthtech marked
Italien er det tredjestørste EU-land og verdens 8. økonomi. Alene landets størrelse – 59 mio. indbyggere – gør det til et interessant marked for healthtech løsninger. Italien er konkurrencedygtig i mange produktions-industrier som for eksempel pharma og medical devices, men har et efterslæb på digitalisering som påvirker service-erhverv og den offentlig sektor.

Det blev tydeligt under Corona-krisen og digitalisering af sundhedssektoren vil nødvendigvis have høj prioritet i alle regioner fremover, ikke mindst for at kunne håndtere den voksende ældrebyrde. Mere end 22% af Italiens befolkning er allerede over 65 år og ifølge Verdensbankens fremskrivning vil andelen stige til 35% inden 2050. Det skaber behov for nye løsninger, nye forretningsmodeller og nye partnerskaber.

På dette webinar får du en introduktion til forretningsmulighederne på det italienske marked og det italienske økosystem for healthtech løsninger. Efter webinaret mødes vi i Wonder. Et digitalt univers, der imiterer netværkspausen. Her kan du netværke med oplægsholderne og de andre deltagere på webinaret.

Program

14:00: Velkommen v/ Karen Lindegaard, seniorkonsulent Welfare Tech

14:05: Den italienske sundhedssektor v/ Tina Riis, Daivai
Markedets størrelse, struktur og beslutningsprocesser samt digitalisering

14:25: Healthtech Innovation in Italy v/ Lorna Vatta, Artes 4.0
Cluster Strategy, Cluster Excellences and Collaboration

14:45: Spørgsmål 

15:00 Pause

15:05: Wonder: et digitalt univers, der imiterer netværkspausen
Velkommen og gode råd ved brug af platformen (benyt Crome eller Firefox)

15:07: Netværk i Wonder:

15:30: Tak for i dag

Eksperterne

Tina Riis afsluttede sin uddannelse på Copenhagen Business School i 1997 og har siden 2004 boet i Italien, hvor hun arbejder som HR, Innovation og Business Development konsulent. Hun har opbygget et bredt netværk i hele Italien, bl.a. indenfor pharma og tech industrien.

Hun var initiativtager på et stort roadshow som samlede forskellige stakeholders i syv italienske regioner for at præsentere og samarbejde om digitale løsninger som svar på fremtidens komplekse udfordringer; bl.a. sustainability, aging society og udvikling af digitale kompetencer.

Besøg Tina Riis LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tinariis/

Lorna Vatta er Executive Director i Artes4.0. Hun er uddannet på det Politekniske Universitet i Milano og har en MBA fra Manchester Business School. Lorna har lang erfaring med produkt- og forretningsudvikling i italienske og multinationale industrivirksomheder. Fra 2013 har hun været selvstændig konsulent og Business Angel i SMVer, industrivirksomheder og startups. I 2019 blev hun udnævnt som leder for det nystartede cluster Artes4.0.

Besøg Lorna Vattas LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lornavatta

Artes 4.0 – står for Advanced Robotics and enabling Digital TEchnologies & Systems. Det er et af de regionale kompetence clusters i Italien, oprettet for at koordinere teknologioverførsel, innovation og klyngedannelse. De enkelte clusters består af uddannelses- og forskningsinstitutioner, små og store virksomheder, branche og medlemsorganisationer, incubators og accelerators. Artes4.0 har base i Toscana, med samarbejdsaftaler og medlemmer i adskillige andre italienske regioner.

Lær mere om Artes: www.artes4.it/web/guest/the-association1

Nyttige links

Support til danske virksomheder:

Services: https://italien.daivai.com

Video: https://www.linkedin.com/posts/daniasdiasporadenmark_tina-riis-danias-ugcPost-6731930375897047040-yuvn

Artikler:

https://daivai.com/europas-mest-interessante-marked-for-welfaretech

https://www.linkedin.com/pulse/european-cross-pollination-export-markets-innovation-tina-riis/

februar 18 @ 14:00
14:00 — 15:30

Karen Lindegaard – Senior Consultant Welfare Tech – +45 24611931 – karli@welfaretech.dk

Se webinar