Både sundhedsvæsenet og de private virksomheder kan se potentialet ved kunstig intelligens eller Artificial Intelligens (AI) – men kan de også se forretningen? Kom og hør mere når Innovationsnetværket Danish Healthtech og Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) sammen inviterer til AI-konference den 5. november 2019.

Du kan downloade alle præsentationer fra dagen her: Samlet præsentation, AI-konference, 5. nov. 

Visionerne og potentialerne ved at bruge AI-baserede sundhedsløsninger er store, men det er ikke altid let at realisere dem. Det er en af observationerne fra Innovationsnetværket Danish Healthtechs konference New Horizons for Connecting Health – Artificial Intelligence and Entrepreneurship, der blev afholdt i foråret 2019 samt ATV’s hvidbog: Bedre sundhed med AI.

På konferencen den 5. november stiller ATV og Innovationsnetværket Danish Healthtech skarpt på nogle af de udfordringer og barrierer, som virksomhederne møder. Vi bringer forskellige aktører fra sundhedsområdet sammen i en dialog om, hvordan vi kan gøre Danmark til en frontrunner inden for AI på sundhedsområdet. Konferencen byder på cases og oplæg fra store såvel som mindre virksomheder, der konkret arbejder med AI-baserede løsninger. Hør hvilke udfordringer Oticon, GE Healthcare, Vital Beats og Enversion møder, når de skal implementere og lave forretning på AI-baserede sundhedsløsninger.

Hvem skal høste gevinsten på AI-baserede løsninger? Og hvilke typer af sundhedsdata skal vi have særlig fokus på? Disse og andre spørgsmål vil være centrale i oplæg fra bl.a. Odense Universitetshospital, Sundhedsdatastyrelsen og Etisk Råd og blandt konferencens deltagere.

Udfordringer handler især om data
Data er ikke til at komme udenom, når man taler barrierer for at gå fra projektplan til at omsætte AI’s potentiale til egentlige kommercielle løsninger.

AI løsninger lever af data, men hvordan får man adgang til data? Hvem skaber data? Hvem ejer data? Og hvad med etikken?

Kom og hør om erfaringer og bliv klogere på, hvordan din virksomhed kommer fra fra ambition til implementering af AI-løsninger.

Du kan læse mere om regeringens nye strategi på området, ovennævnte konference og ATV’s Hvidbog her.

Målgruppe
Målgruppen for konferencen er beslutningstagere og ledere på social- og sundhedsområdet i regioner og kommuner, private virksomheder og videninstitutioner.

Tilmelding
Konferencedeltagelse er gratis, men forhåndstilmelding er nødvendig. No show-gebyr er kr. 300. Tilmeld dig her.

Program

11:30 Registrering og let frokost
Velkommen
12:15 Den digitale transformation af sundhedsvæsenet
v/ Claus Bo Mikkelsen, direktør, Accenture
12.30 Visioner og barrierer med AI-baserede sundhedsløsninger
Hvilke krav stiller AI-baserede sundhedsløsninger til ledelse, innovationskraft og medarbejderinvolvering? Ligger løsningen i nytænkning af offentlig-privat innovationssamarbejder gennem flere fælles projekter med delt vision, risiko og succes? Bliv klogere når de veletablerede virksomheder Oticon og GE Healthcare deler deres erfaringer med AI-baserede sundhedsløsninger.
Oticon
v/ Uwe Hermann, seniordirektør, Eriksholm Research Centre
GE Healthcare
v/ Henrik Krogen, adm. direktør, GE Healthcare Companies, Denmark
13:15 Udfordringer og løsninger set fra virksomheder der er born digital
Hvordan kan man imødekomme de udfordringer, der er ved implementering af AI-baserede løsninger, og hvordan kommer man fra forskningssamarbejde til kommercielle løsninger? Bliv klogere når virksomhederne Vital Beats og Enversion deler konkrete erfaringer fra deres arbejde med sundhedsløsninger baseret på AI.
Rehfeld Medical
v/ Jonas Moll, direktør, Vital Beats
Enversion
v/ Jacob Høy Berthelsen, founder og direktør, Enversion
14.00 NETVÆRKSPAUSE OG KAFFE
14:30 Hospitaler som datagenererende organisationer og det etiske aspekt ved privat anvendelse af data
Bliv klogere på, hvilke nationale data vi har, og hvem der ejer dem, når Odense Universitets Hospital, Sundhedsdatastyrelsen og Etisk Råd giver deres konkrete råd til, hvordan det offentlige sundhedsvæsen og private virksomheder på en etisk ansvarlig måde samarbejder om AI-baserede løsninger inden for sundhedsvæsnet.
Odense Universitets Hospital
v/ Peder Jest, lægelig direktør, Odense Universitets Hospital
Sundhedsdatastyrelsen
v/ Lisbeth Nielsen, direktør
Etiske faldgruber og forbrugertillid
v/ Anne Lykkeskov, chefkonsulent, Etisk Råd
15:30 Paneldebat med oplægsholdere
Refleksioner og spørgsmål fra salen
16:15 Konklusioner på dagen og næste skridt
16:30 Netværk og tak for i dag

Konferencen er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

 

november 5 @ 11:30
11:30 — 17:00

SOHO – Rooftop – København – Flæsketorvet 68 – 1711 København V

Lene Vistisen – Netværksleder i Danish Healthtech – tlf. +45 3176 4331 – mail: levi@welfaretech.dk

Tilføj Kalender