Webinar: Det amerikanske sundhedssystem

Er det amerikanske sundhedsvæsen parat til at samarbejde med dig og din organisation? Og er I parat til det amerikanske sundhedsvæsen? Få afklaring ved at deltage i et innovationsforløb udarbejdet i samarbejde med Innovation Center Denmark Boston. Det indledes med et introducerende webinar om det amerikanske sundhedsvæsen den 17. juni kl. 16-17. 

Du har nu mulighed for at være med i et faciliteret læringsforløb, som består af en tretrinsraket. Mere bestemt tre gange webinar, individuel samtale med ekspert fra Innovation Center Denmark Boston samt en afsluttende videnrejse til Boston. Vi anbefaler, at du deltager i alle aktiviteterne, men du tilmelder dig dem enkeltvis.

Tilmeld dig første webinar, hvor du får viden om, hvordan det amerikanske sundhedsvæsen er bygget op, hvordan indkøbsmodellen ser ud i USA og ikke mindst, hvilken rolle private og offentlige forsikringer har i USA. Forløbet vil primært have fokus på digital sundhed på sygehuse.

Som deltager vil du udvide dit netværk i Boston. En af de byer i USA, der er førende inden for den digitale sundhedsindustri. Staten Massachusetts, hvor Boston ligger, har mere end 80 hospitaler og 15.000 læger. Alene i 2018 blev der rejst 4,8 mia. USD af Life Science virksomheder. Boston er altså et af de helt rigtige steder at starte, hvis du ønsker at komme ind på det amerikanske marked.

Det er min forventning, at en virksomhed, der har gennemført tretrinsraketten og modtaget sparring fra en amerikansk specialist, har en klar viden om, hvilken dør de skal benytte, når de skal ind på det amerikanske sundhedsmarked. Og dertil får de også konkrete kontakter i hånden, som sikrer, at det næste skridt bliver i den rigtige retning, siger Karen Lindegaard, seniorkonsulent i Welfare Tech.

Program 

16:00: Organisering af de amerikanske hospitaler

16:20: Hospitalernes rolle som indkøbsorganisation

16:40: Forsikringsmodeller (private og offentlige)

17:00: Slut

Alex Blanchot, ansvarlig for innovation hos Innovation Center Denmark, vil tage dig igennem webinariet. Han arbejder for at fremme både erhvervs- og videnssamarbejde mellem Danmark og USA inden for Life Science og sundhed. Han har desuden læst farmaci på University of Paris og drager fordel af sin erfaring og sit kendskab til hospitalsbranchen og pharma selskaber, som han tidligere har arbejdet for.

På webinariet får vi også besøg af Chen Cao, der har en kandidat i folkesundhed fra Boston University og er innovationsstrategichef på Brigham og Women’s Hospital. Her står han i spidsen for digitale projekter og strategiske initiativer. Hans ekspertise ligger i skæringspunktet mellem teknologi, sundhedspleje og innovation, og han arbejder tæt sammen med klinikere, videnskabsmænd og administratorer. Hans tidligere erfaringer inkluderer samarbejde med WHO, Health Action International (HAI) og sundhedsministeriet i Kenya samt Apple, hvor han har arbejdet med kundeoplevelser.

Webinaret foregår på engelsk. 

Download præsentationen: Webinar 1_det amerikanske sundhedssystem

Læs mere om de kommende aktiviteter:

Trin 1: Webinarer x 3

  1. webinar: Det amerikanske sundhedssystem – onsdag d. 17. juni, kl. 16-17
  2. webinar: Økosystemet i Boston (digital sundhed) – onsdag d. 24. juni, kl. 15-16
  3. webinar: Dig i Boston: sådan pitcher du i USA – onsdag d. 1. juli, kl. 14-15

Trin 2: Individuel sparring session
Om du kommer fra en privat virksomhed, videninstitution, kommune eller region får du den enestående mulighed at deltage i en individuel samtale med Alex Blanchot, ansvarlig for innovation hos Innovation Center Denmark.

Kommer du fra en privat virksomhed vil du tilegne dig dyb markedsindsigt og få mulighed for at diskutere dine potentielle muligheder og udfordringer.

Som aktør fra videninstitution får du mulighed for at drøfte mulige samarbejdsprojekter. Og er du sundhedsfaglig eller arbejder med udvikling og innovation i en kommune eller region, kan du drøfte meningsfuld videndeling og netværk.

I løbet af samtalen vil I sammen afklare, hvorvidt en tur til Boston er meningsfuldt for dig og din organisation netop nu. Samtalen vil ligeledes være en mulighed for at præge det endelig program i Boston, der tager afsæt i de deltagende aktører.

De individuelle samtaler vil ligge fra d. 23. juni til d. 27. juni. Følg med her på siden for mere information.

Trin 3: Fire-dages innovations camp I Boston
Innovationsbesøget i Boston vil blive planlagt efterhånden, som vi bliver klogere på, hvad det er, I som deltagere eftersøger. Det er altså en fordel at være med i de forudgående aktiviteter, og på den måde få lov at præge det endelig program i Boston.

Det er ligger dog fast, at der både vil være besøg og vidensudveksling hos sundhedsudbydere, eksperter, offentlig og private.

For at deltage på turen skal du enten være medlem af Welfare Tech eller være en del af det danske marked (gælder nordiske virksomheder).

Turen til Boston vil ligge i oktober 2020. Prisen er endnu ikke fastsat.

Kontakt: Julie Justi Andreasen, Danish Healthtech, juja@welfaretech.dk

juni 17 @ 16:00
16:00 — 17:00

Webinar

Karen Lindegaard – Senior Consultant Welfare Tech – +45 24611931 – karli@welfaretech.dk

Se webinar 1