Danish Healthtech er medfinansieret af Uddannelses- og Forsknings-ministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Hannover Booster Boards

Har din virksomhed et produkt inden for digital sundhed og velfærdsteknologi? Og har du allerede godt fat i hjemmemarkedet? Er næste skridt det tyske marked og savner du sparring på, hvordan du kan gribe det an? Så er Hannover Booster Board din chance.

Tilmeld dig og få lov at pitche foran et panel af eksperter, der står klar til at give feedback på både dit produkt og dine planer om at ekspandere til det tyske marked, hvad enten det drejer sig om salg pleje- eller hospitalssektoren. Booster Boards er virtuelle og nemme for dig at deltage i.

Det første skridt
Både den danske og tyske sundhedssektor er udfordret som følge af den demografiske udvikling. Flere ældre, ændrede behandlingskrav og mangel på personale ligger pres på sundhedsydelserne. Det kalder på nytænkning, og på begge sider af grænsen ses teknologier og digitalisering som del af løsningen.

Selv om Danmark er langt mindre end Tyskland, så er vi qua vores proaktive tilgang til teknologi og digitalisering en attraktiv leverandør af netop disse løsninger. Alligevel synes det svært for mange små og mellemstore danske virksomheder at trænge igennem til det tyske marked og for alvor få fodfæste og succes. Spørgsmålene lyder blandt andet:

 • Hvordan tager man det første skridt ind på det tyske marked?
 • Hvad skal man være særligt opmærksom på, når man vil ekspandere til Tyskland?
 • Hvilke adgangsstrategier er der på det på det tyske marked for digital sundhed og velfærdsteknologi?

Pitch dit produkt for eksperter
Spørgsmål som disse og mange andre kan du få svar på ved at deltage i Booster Board; en virtuel platform, hvor du sammen med 3-5 andre virksomheder får mulighed for at pitche dit produkt foran et ekspertpanel fra Tyskland. I panelet sidder der en række eksperter, som giver dig feedback på dit pitch og svar på dine spørgsmål til henholdsvis pleje- og hospitalssektoren.

Det er kun eksperterne og de 3-5 virksomheder, der deltager i Booster Boardet.

To temaer
Der vil være to Booster Boards med forskellige temaer. Vælg det Booster Board, der passer dig.

 • Digital Care, 4. maj 2021, kl. 9:00 – 11:00
  Eksperter: Jan Wende og Iris Meyenburg Altwarg
 • Digital Hospital Solutions (in-patient care), 6. maj 2021, kl. 9:00-11:00
  Eksperter: Prof Dr.Dr. Daniel Wichelhaus og en repræsentant fra et sundhedsforsikringsselskab.

Begge Booster Boards vil være efterfulgt af et lukket møde kun for de deltagende virksomheder fra kl. 11:30-12:30.

Som deltager forventes du:

 • At forberede og indsende en produktpræsentation eller video senest en uge før Booster Board
 • At observere de andre virksomheder, der deltager i Booster Boardet
 • At give feedback på et lukket møde kun for virksomhederne – afholdes umiddelbart efter Booster Board
 • At se de 3 nedenstående videoer/webinarer, der giver dig en grundlæggende forståelse af det tyske sundhedssystem.

3 videoer/webinarer om det tyske sundhedssystem
En forudsætning for at få et brugbart udbytte af Hannover Booster Board er, at du som virksomhed har sat dig ind i det tyske marked og har en ide om, hvilken indgang du skal benytte for at få dit produkt på det tyske marked. En god måde at opnå den fornødne indsigt er at se de nedenstående videoer og webinars.

Viden om det tyske marked

En ny rapport giver et hurtigt overblik over forskellene mellem det danske og det tyske sundhedsvæsen. Få en grundlæggende forståelse for de to systemer og deres økonomiske grundlag – som principielt er meget forskellige fra hinanden. Klik her og download rapporten.

Rapporten beskriver forskellene på 8 centrale parametre i hhv. Danmark og Tyskland:

 • Statens rolle
 • Det primære sundhedsvæsen
 • Det sekundære sundhedsvæsen
 • Akutmedicinske tjenester
 • Langtidspleje og social støtte
 • Hospitaler
 • Kvalitetskontrol
 • Indkøb og priser

3 barriere for succes på det tyske marked

 • Strukturelle forskelle: det danske sundhedssystem er offentligt finansieret, mens systemet i Tyskland er finansieret af socialforsikringsbidrag fra sygeforsikringer. Det skaber en anden incitamentsstruktur for indkøb og implementering af sundhedsteknologi og hermed for de danske virksomheders salgsstrategi.
 • Mangel på viden om forskellene i lovgivningen: de regulatoriske krav og forordninger, som findes i forbindelse med indkøb af medicinsk udstyr og digitale sundhedsløsninger. Uden det nødvendige indblik i centrale markedskrav og regler for indsamling, håndtering og behandling af data, har virksomhederne ofte ikke den tilstrækkelige dokumentation og kliniske evidens for deres løsninger – og dermed mulighed for at placere og differentiere sig i markedet.
 • Sprog-forskelle: både Danmark og Tyskland tilbyder kun informationer om deres sundhedspleje-lovgivning på deres modersmål. Læs mere om undersøgelsen fra det dansk-tyske projekt, Access & Acceleration.

En stor undersøgelse viser behovet
Welfare Tech har i samarbejde med Life Science Innovation North Denmark, Copenhagen Healthtech Cluster og MedTech Innovation Consortium spurgt sundhed og velfærdsteknologiske aktører, hvad de efterspørger af en national klynge for Life Science og velfærdsteknologi. Analysen er klar. Internationalisering træder frem.

Arrangører
Hannover Booster Board arrangeres af Innovationsnetværket Danish Healthtech med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og i samarbejde med Gesundheitswirtschaft Hannover og Hannover Impuls.

maj 4 @ 09:00 — maj 6 @ 12:30
09:00 — 12:30

Online: GoToMeeting

Karen Lindegaard – Seniorkonsulent Welfare Tech – +45 24611931 – karli@welfaretech.dk

Tilmelding

Luk menu
Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få udvalgte nyheder og invitationer fra Danish Healthtech direkte i din indbakke.