Interesseret i det nordiske marked? Grib chancen og få sparring fra eksperter

2020 12 07 Interesseret i det nordisk marked - grib chancen for få sparring for eksperter

Har din virksomhed et produkt inden for digital sundhed og velfærdsteknologi, og har I allerede godt fat i hjemmemarkedet? Så er næste skridt måske de nordiske markeder? Nordic Booster Board er din chance for at pitche dit produkt foran et ekspertpanel og modtage sparring.

60 nordiske virksomheder (heraf 15 danske) har nu mulighed for gratis at være med i et Booster Board forløb, som blandt andet afdækker et givet nordisk markeds parathed til et sundhedsteknologisk produkt – og virksomhedens parathed til det nordiske marked.

Berit Ladefoged, partner og grundlægger af virksomheden Flexco deltog i Booster Board i november 2020 og forklarer:

Det var en meget spændende dag, som gav både indsigt på den korte og den lange bane.

Helt konkret fik vi indsigt i, hvordan andre virksomheder i netop sammen fase, beskriver og arbejder med de samme problemstillinger, som vi står overfor. Den åbne dialog og den direkte feedback var brugbar og effektiv, de forskellige indgangsvinkler og synspunkter gjorde det muligt for os at se, hvordan markedet tager imod vores produkt.

Som virksomhed oplever vi et stort udbytte af at få kontakt til markedet og prøve vores ideer af og efterfølgende få dem rettet, inden vi skal ud til rigtige kunder. FlexcoGroup oplevede Booster Board som en fantastisk hjælp og styrke i arbejdet med at komme ind på det sundhedsteknologiske marked.

Alt i alt er de største take aways: Direkte feedback, foreslået forbedringer, netværk, og den hjælp panelet bød ind med slutter Berit Ladefoged fra FlexcoGroup.

Sådan fungerer Booster Board
I panelet sidder der en række eksperter, som giver dig feedback på baggrund af dit pitch og svar på dine spørgsmål, hvad enten det drejer sig om salg til kommuner, salg til hospitaler eller B2B. Hvert panel består af eksperter fra for eksempel en kommune, et hospital, en klynge (netværk), en vidensinstitution og en virksomhed.

Konceptet er virtuelt og derfor nemt for dig at deltage i. Booster Board er et nyt koncept, der skaber et fortroligt miljø mellem eksperter og virksomheder. Det er kun eksperterne og de 3-5 virksomheder der picther, der deltager i Booster Boardet.

Som virksomhed kan du vælge om du vil pitche for et finsk, norsk eller svensk ekspertpanel. De andre virksomheder der pitcher vil også være danske. Pladserne besættes efter først til mølle-princippet. Dog med den betingelse, at der ikke tages to nære konkurrenter med i det samme Booster Board, da dette ikke er hensigtsmæssigt i forhold til at skabe en fortrolig stemning.

Umiddelbart efter Booster Boardet vil der være et møde, hvor kun virksomhederne deltager. Her får virksomhederne mulighed for at give hinanden feedback og udveksle erfaringer. Det betyder, at når du som virksomhed ikke selv er på, har du stadig en aktiv rolle i forhold til at observere de andre virksomheder, så du kan give dem feedback.

Karen Lindegaard, seniorkonsulent, Welfare Tech forklarer:

Booster Board er et nyt koncept afprøvet i forbindelse med WHINN 2020. Det udsprang, som en reaktion på de mange webinarer og digitale konferencer, og med ønsket om at tilbyde et event, med mulighed for at engagere alle deltagere hele vejen igennem. Et mødested, hvor alle deltagere kom tættere en netværksstemning, som vi så ofte tilbød før covid-19.

Samtidigt er det en udfordring for rigtig mange virksomheder at møde de rigtige folk, at etablere kontakt og få sparring når alting skal foregå digitalt. Og jeg må sige, at det er lykkes over al forventning!

Både de deltagende virksomheder og eksperter udtrykker, at de gerne stiller op igen, at de har lært nyt og fået et nyt netværk. Så der er smil hele vejen rundt.

Som deltager forventes du, at:

  1. Forberede og indsendeen produktpræsentation eller video senest 1 uge før Booster Board finder sted
  2. Deltage i Booster Board med ekspertpanelet
  3. Observere de andre virksomheder og give feedback på et lukket møde for virksomhederne
  4. Have din virksomhed registreret i Danmark, Finland, Norge eller Sverige.

Læs mere og tilmeld dig eventen

De nordiske markeder
De nordiske lande er langt fremme med digitale og teknologiske sundhedsløsninger og blandt de første i verden, som for alvor har taget sundheds- og plejeteknologi i brug. For mange danske virksomheder er de nordiske lande et strategisk fokuspunkt. Men hvordan tager man det første skridt til at komme ind på det norske marked? Hvad skal man være særligt opmærksom på, når man ønsker at implementere sundhedsteknologiske løsninger i for eksempel Finland? Og hvilke adgangsstrategier er der på det svenske velfærdsteknologiske marked?

Spørgsmål som disse og mange andre kan du få svar på ved at tilmelde dig Booster Board; en virtuel platform, hvor du sammen med 3-5 andre virksomheder får mulighed for at pitche dit produkt og din virksomhed foran et ekspertpanel fra enten Finland, Norge eller Sverige.

En stor undersøgelse viser behovet
Welfare Tech har i samarbejde med Life Science Innovation North Denmark, Copenhagen Healthtech Cluster og MedTech Innovation Consortium spurgt sundhed- og velfærdsteknologiske aktører, hvad de efterspørger af en national klynge for Life Science og velfærdsteknologi. Analysen er klar. Internationalisering træder frem. Dette uddybes i en nylig medlemsundersøgelse blandt Welfare Techs medlemmer, hvor eksport til Norden var en prioritet for 44 procent af virksomhederne.

På baggrund heraf arrangeres Nordic Booster Board af de fire danske klyngeorganisationer i samarbejde med de nordiske klyngeorganisationer Norwegian Smart Care Cluster, Business Region Gothenburg og Oulu Health, som Welfare Tech, siden 2015, har opbygget et tæt samarbejde med under navnet NorCare.

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email