Kom med jeres ideer til kunstig intelligens

IMG_6840

Den offentlige sektor efterlyser virksomheder, der vil samarbejde om at udvikle kunstig intelligens. Danish Healthtech er klar til at matche erhvervsliv, forskningsmiljøet og sundhedsområdet. Gode ideer blev efterlyst, da Danish Healthtech og ATV afholdt konferencen ’Hvordan bliver AI en sund forretning?’.

Vi er åbne for ideer og initiativer, og vi er klar til at samarbejde. Sådan cirka var beskeden til små og store virksomheder, der ønsker at udvikle kunstig intelligens til sundhedssektoren.

80 deltagere var samlet, da Innovationsnetværket Danish Healthtech i samarbejde med Welfare Tech og ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber – den 5. november satte fokus på udfordringer og løsninger til en sund forretning inden for AI (artificial intelligence).

Direktør i Welfare Tech (partner i Danish Healhtech) Troels Bierman Mortensen, var en af ordstyrerne, og han konkluderede dagen med en opfordring til erhvervslivet.

Meldingen var klar fra det offentlige sundhedsvæsen. Der er brug for input fra erhvervslivet. Det er de kommercielle virksomheder, som skal drive innovationen på området for kunstig intelligens. Til gengæld står hospitaler og vidensinstitutioner klar til at samarbejde med viden om behov, indsamling af data og forskningsmidler, sagde Troels Bierman Mortensen.

Kom med jeres ideer og lad os samarbejde
Odense Universitetshospital er en af de offentlige institutioner, der har en lang tradition for udviklingsprojekter med både virksomheder og vidensinstitutioner. På konferencen fortalte lægelig direktør Peder Jest om et af de nyeste tiltag inden for samarbejde med virksomheder på AI-området, nemlig Center for klinisk AI (CAI-X) på OUH og Syddansk Universitet. CAI-X er etableret, fordi der er behov for at forene forskningsviden om kunstig intelligens med klinikerbehov, så der arbejdes strategisk, systematisk og professionelt med koblingen af de mange muligheder til driften af hospitalet.

CAI-X samarbejder løbende med virksomheder om potentialet for at forbedre sundheden gennem brug af løsninger, der anvender kunstig intelligens.

Uden kompetencerne fra universitet og virksomheder vil vi ikke kunne udnytte de mange muligheder, der er for brugen af kunstig intelligens på sundhedsområdet. Så vi er altid åbne for henvendelser fra erhvervslivet. Hvis potentialet er der, forsøger vi at finde en løsning til at komme videre med et udviklingssamarbejde med virksomhederne, slår Peder Jest fast.

Det er eksempelvis i regi af CAI-X, at der samarbejdes med virksomheder om algoritmer til at benytte kamerakapsler til sporing af tarmkræft samt brug af data til behandling af video-sekvenser af ansigter for at opspore tidlige tegn på komplikationer i forbindelse med diabetes og graviditet.

Aktuelle muligheder for virksomheder

Samarbejdet mellem erhvervsliv, videninstitutionerne og det offentlige sundhedsvæsen er netop basis for Innovationsnetværket Danish Healthtech. Vi ser, at når vi øger brugen af forskningsbaseret viden i innovationsprojekter, opstår der unikke partnerskaber inden for sundhedsteknologi, fortæller Lene Vistisen, netværksleder i Danish Healthtech.

Modellen, hvor virksomheder samarbejder med videnmiljøer og den offentlige sektor kaldes Triple Helix. En af vejene til at sikre det gode samarbejde på tværs af sektorer er via OPI-projekter – offentlige-private innovationssamarbejder.

Læs mere om OPI-samarbejder i Welfare Techs OPI-guide.

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email