Partnerkredsen rundt: Syddansk Universitet

SDU_Lighed i sundhed_workshop

I hvert nyhedsbrev kan du læse om en ny partner og blive klogere på, hvad de arbejder med og hvorfor de er med i Innovationsnetværket Danish Healthtech. Turen er nu kommet til Syddansk Universitet.  

Hvem er I?
Vi sidder i Centret for Health Informatics and Technology (SDU HIT), som er en del af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet. Her udvikles intelligente og højteknologiske løsninger inden for sundhedsteknologi for at forbedre hverdagen for ældre, syge og handicappede. 

Centrets kernekompetencer er forskning og innovation inden for sundhedsinformatik, herunder klinisk beslutningsstøtte og patient-centrerede platforme. Derudover arbejdes der fast med træningsteknologi som robotassisteret træning og sensorteknologi med biofeedback.

SDU HIT bestræber sig på at udvikle nye og implementerbare tekniske løsninger med en høj socioøkonomisk virkning på en tværfaglig måde. Centeret har en stor portefølje af tværfaglige projektaktiviteter, der involverer adskillige partnere fra sundhedsvæsen, akademi, industri og netværksorganisationer.

Hvorfor er I med i Innovationsnetværket Danish Healthtech?
SDU er med i Innovationsnetværket Danish Healthtech for at være med til at styrke samarbejdet mellem private virksomheder, kommuner, hospitaler og universiteter på tværs af landet.

Vi arbejder med velfærdsteknologi hver dag, og vi vil gerne bidrage til at sikre et tværfagligt samarbejde om udviklingen af innovative værdiskabende teknologier, der baserer sig på reelle brugerbehov. 

Hvilket projekt har I i Innovationsnetværket Danish Healthtech?
Vi er en del af Innovationsnetværket Danish Healthtech med projektet Lighed i Sundhed Gennem Nyskabende Teknologi, der fokuserer på, hvordan teknologi kan forebygge indlæggelser af 0-2-årige børn af sårbare familier.

Projektet er et samarbejde med Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D på Odense Universitetshospital og Svendborg Kommune i regi af eHealth City Svendborg og en række virksomheder.

 De første to år af barnets liv er en afgørende periode, som betinger barnets sunde udvikling og livsmuligheder. Store forskelle i barnets miljø lægger et vigtigt fundament til såvel sociale forskelle i sygelighed senere i livet og til negativ social arv.

30 % af danske, raskfødte børn bliver behandlet på et sygehus inden de fylder 15 måneder og en femtedel af disse børn bliver indlagt til ’observation’. Det betyder, at børn bliver sendt hjem fra sygehuset uden at få en diagnose.

I samarbejde med borgere samt private og offentlige aktører omsætter vi nu idégenerering til konkrete teknologier, som kan udvikles og testes i relevante omgivelser og implementeres i samarbejde med OUH og Svendborg Kommune. Vi forventer at erfaringerne og resultaterne efterfølgende kan anvendes i samarbejde mellem andre hospitaler og kommuner.

Mulighed for samarbejde
Er du interesseret i at høre mere om projektet eller deltage i de kommende udviklingsfaser, er du velkommen til at kontakte os. Vi hører især gerne fra private virksomheder, der arbejder med udvikling af brugerorienteret innovation til sundhedssektoren.

Kontakt: Camilla Panduro Nielsen, Health Informatics and Technology, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet, capn@mmmi.sdu.dk
Foto: Syddansk Universitet, workshop fra projektet Lighed i Sundhed gennem Nyskabende Teknologi 

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email