WHINN blev begyndelse på nyt robot-samarbejde

test-montage (1)

Oplev velfærdssektorens nye løsninger og spændende tendenser på årets WHINN – Week of Health and Innovation 2020. Konferencen kan blive starten på et nyt interessant partnerskab, som det skete for virksomhederne A/S Kurt Hansen og Life Science Robotics på sidste års WHINN.

Et møde på WHINN – Week of Health and Innovation – blev vejen ind på robotmarkedet for A/S Kurt Hansen, som er medlem af Welfare Tech.

På WHINN i 2018 hilste A/S Kurt Hansens udviklingsingeniør for første gang på direktøren for Life Science Robotics. A/S Kurt Hansen er netop begyndt at producere Life Science Robotics’ produkt, ROBERT®. Der ligger allerede mindst fem robotter klar i ordrebogen.

Vi fandt et rigtig godt match på WHINN-konference, siger Jesper Korsgaard, udviklingsingeniør hos A/S Kurt Hansen.

Vi har længe ønsket at bruge nogle af virksomhedens kompetencer i den voksende robotindustri. På kort tid har vi nu fået etableret et rigtig godt samarbejde med Life Science Robotics, som vi forventer vil vare i mange år, siger Jesper Korsgaard.

ISO 13485-certificering
Jesper Korsgaard har deltaget i WHINN i en årrække – dels for at følge med i markedet for sundhedsteknologi og dels for at møde potentielle kunder til A/S Kurt Hansen. Virksomheden har i en årrække haft en ISO 13485-certificering inden for medicinsk udstyr og ønskede at udnytte den endnu mere på teknologimarkedet også.

Der er i stigende grad krav om, at underleverandører til medicinsk udstyr skal leve op til de væsentlige krav i MDD (Medical Device Directive) og certificeres efter ISO 13485-standarden.

Keld Thorsen, CEO i Life Science Robotics, var i 2018 på WHINN-konferencen for at præsentere rehabiliteringsrobotten ROBERT®, som netop var blevet CE-godkendt. Kurt Hansens ISO 13485-certificeringen vækkede straks Keld Thorsens interesse.

ISO-certificeringen er meget værdifuld for os. Det sparer os tid, fordi vi ikke selv skal bruge ressourcer på at auditere vores leverandører, når de allerede har ISO 13485. Samtidig har Kurt Hansen erfaring inden for produktion af medico-produkter, så de var fra start en interessant potentiel partner, fortæller Keld Thorsen.

Netværk er allerede klar
Rehabiliteringsrobotten ROBERT® er et stykke innovativt genoptræningsudstyr, der laver aktive træningsøvelser med patientens ben. Robotten hjælper med fokus på effektiv rehabilitering og tidlig mobilisering af patienter. ROBERT® tilbyder både aktiv og passiv hjælpemobilisering og kan derfor blive en værdifuld hjælp til genoptræning.

Ligeledes måler ROBERT® patients styrke i benene i kg. Dette er yderst værdifuldt data til evaluering af patienten, når de påbegynder på rehabiliteringen og under træningsforløbet. Dette giver den nøjagtig status på deres styrke, når de overgår til en ny træningsenhed i kommunen eller i hjemmet.

A/S Kurt Hansen har nu overtaget produktionen af rehabiliteringsrobotten ROBERT®, og der bliver nok at se til. Life Science Robotics har allerede opbygget forhandlernetværk i hele Europa, og rehabiliteringsrobotten er netop blevet installeret på Vestdansk Center for Rygmarvsskade. Henover efteråret og vinteren er der testkørsler på bl.a. Næstved Sygehus og Aalborg og Odense Universitetshospitaler samt på Hannover Universitetshospital og flere finske rehabiliteringsklinikker.

Vi har allerede stor efterspørgsel på ROBERT®, og derfor er vi godt tilfredse med, at produktionen og det gode samarbejde med A/S Kurt Hansen er kommet så hurtigt på plads, fortæller Keld Thorsen.

WHINN 2020 afholdes 24.-26. november, og tilmeldingen er åben.

Her møder man de rigtige folk inden for healthcaretech, og vi er altid på udkig efter interessante samarbejdspartnere. Så selvfølgelig skal vi besøge WHINN igen i år, siger Keld Thorsen.

Fakta om ISO 13485-standarden

  • Udvikling, produktion og markedsføring af medicinsk udstyr er underlagt en række lovkrav.
  • Der er stigende krav om, at underleverandører til medicinalindustrien skal leve op til de væsentlige krav i MDD (Medical Device Directive) og certificeres efter ISO 13485-standarden.
  • A/S Kurt Hansen er certificeret efter ISO 13485-standarden.

Tilmeld dig WHINN 2020.

Bliv udstiller på WHINN 2020.

Danish Healthtech er partner i WHINN. 

Kontakt: Jesper Korsgaard, Ingeniør, A/S Kurt Hansen, T: +45 6217 2206, E: jesper.k@kurthansen.dk 
Skrevet af: Lotte Overbjerg, Konsulent, Welfare Tech, loto@welfaretech.dk
Foto: A/S Kurt Hansen

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email