Offentlige og videninstitutioner søges til innovationsrejse rettet mod det amerikanske sundhedsvæsen

2020 06 03 Offentlige og videninstitutioner søges til innovationsrejse om det amerikanske sundhedsvæsen

Søger du inspiration? Eller en samarbejdspartner? Og er du i tvivl om, hvorvidt det amerikanske sundhedsvæsen er det rette sted at lede? Bliv klogere, ved at deltage i et uforpligtende innovationsforløb, hvor du får sparring på lige præcis det tema, du arbejder med.

Du har nu mulighed for at være med i et faciliteret innovationsforløb, som består af en tretrinsraket, hvor du bliver klogere og klogere på, om man i det amerikanske sundhedssystem er klar til at samarbejde med dig og din organisation. Og om I er klar til at samarbejde med det amerikanske sundhedssystem og dele erfaringer inden for digital sundhed på sygehuse på tværs af Danmark og USA.

Som deltager vil du udvide dit netværk i Boston. En af de byer i USA, der er førende inden for den digitale sundhedsindustri. Staten Massachusetts, hvor Boston ligger, har mere end 80 hospitaler og 15.000 læger. Alene i 2018 blev der rejst 4,8 mia. USD af Life Science virksomheder. Boston er altså et af de helt rigtige steder at starte, hvis du leder efter inspiration eller vil starte et samarbejdsprojekt op med USA.

Læs hvad Anne Skjoldan, souschef i Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen og leder af Digitalisering og hverdagsteknologi i Gladsaxe Kommune fik ud af sin videnrejse til Catalonien:

Vores fokus på videnrejsen til Catalonien var dels på organiseringen af det sociale og sundhedsmæssige område og dels på, hvordan man anvender forskellige teknologiske løsninger i pleje og behandling.

Der var tilrettelagt et omfattende og rigtigt fint program for os, og det var interessant at se, hvordan arbejdsdelingen mellem hospitalerne og lokalområderne var anderledes en her i Danmark.

Det er inspirerende at se, hvordan opgaverne kan løses på andre måder end herhjemme – og det gav anledning til gode drøftelser og ideer i den danske delegation.

Gladsaxe Kommune er længere fremme på det teknologiske område end Catalonien, men vi fik alligevel forevist konkrete teknologier, som vi ikke bruger i kommunen. Og så var der på det teknologiske område en betydelig erfarings- og vidensudveksling mellem de danske deltagere, og vi har efterfølgende haft kontakt til det fleste af de øvrige deltagere.

Forløbet består af tre trin. Indledningsvis er der tre webinarer, der zoomer ind på det amerikanske sundhedssystem. Til at starte med får du et overblik over det amerikanske sundhedssystem, dernæst det unikke økosystem i Boston og til sidst dig i Boston USA. Her får du gode råd til, hvordan du pitcher dit projekt i USA.

Trin 1: Webinarer x 3
Alex Blanchot, ansvarlig for innovation hos Innovation Center Denmark, vil tage dig igennem de tre webinarer. Han arbejder for at fremme både erhvervs- og videnssamarbejde mellem Danmark og USA inden for Life Science og sundhed. Han har desuden læst farmaci på University of Paris og drager fordel af sin erfaring og sit kendskab til hospitalsbranchen og pharma selskaber, som han tidligere har arbejdet for.

  1. webinar: Det amerikanske sundhedssystem – onsdag d. 17. juni, kl. 16-17
  2. webinar: Økosystemet i Boston (digital sundhed) – onsdag d. 24. juni, kl. 15-16
  3. webinar: Dig i Boston: sådan pitcher du i USA – onsdag d. 1. juli, kl. 14-15

Trin 2: Individuel sparring-session
Her får du en enestående mulighed for at tale med en ekspert fra Innovation Center Denmark i Boston. Du kan drøfte mulige samarbejdspartnere for lige netop dit projekt.

Innovationschef Alex Blanchot vil byde dig velkommen til en individuel samtale.

Samtalerne vil ligge fra d. 23. juni til d. 27. juni. Følg med her på siden for mere information.

Trin 3: Fire-dages innovations camp i Boston

Besøget i Boston vil blive planlagt efterhånden, som vi bliver klogere på, hvad det er, I som deltagere eftersøger. Det er altså en fordel at være med i de forudgående aktiviteter, og på den måde få lov at præge det endelig program i Boston.

Det er ligger dog fast, at der både vil være besøg og vidensudveksling hos sundhedsudbydere, eksperter, offentlig og privat.

For at deltage på turen skal du enten være medlem af Welfare Tech eller være en del af det danske marked (gælder nordiske virksomheder).

Turen til Boston vil ligge i oktober 2020. Prisen er endnu ikke fastsat.

Kontakt: Julie Justi Andreasen, Danish Healthtech, juja@welfaretech.dk

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email