Vejen mod de store markeder: nordisk samarbejde

2019 10 17 Hannover DAHT-logo

22 nordiske sundhedsteknologiske virksomheder var samlet til ‘Deep Dive i Hannover’. Virksomhederne var med for at blive klogere på udfordringerne i det tyske marked for digital sundhed. Og nordisk samarbejde batter – læs mere om hvorfor.

Det samlede nordiske område udgør, hvad der svarer til verdens syvende største nation med en samlet befolkning på 28 millioner. De nordiske lande fortætter sig i toppen, når det drejer sig om målinger af nationale præstationer, herunder uddannelse, økonomisk konkurrenceevne, borgernes rettigheder, livskvalitet og individuel udvikling. De nordiske lande deler den nordiske model for økonomi, social struktur og en universel velfærdssektor finansieret via skat.

Welfare Tech, der er partnere i Innovationsnetværket Danish Healthtech, deltog på vegne af fem nordiske klynger. Karen Lindegaard, seniorkonsulent og ansat i Welfare Tech ledede de nordiske deltagere under turen. Hun udtaler, hvorfor nordisk samarbejde batter, når man som virksomhed vil ind på de større markeder, som det tyske:

Netop den samlede nordiske ånd skaber en merværdi, når nordiske sundhedsteknologiske virksomheder går sammen om de eksterne markeder. For eksempel er det tyske sundhedsmarked ikke let tilgængeligt, og meget kan læres ved at udveksle viden, ideer og strategier mellem de nordiske virksomheder.

22 nordiske virksomheder og 5 klynger var i september 2019 samlet på en fact-finding tur til Hannover i samarbejde med den tyske klynge Gesundheitswirtshaft Hannover. I løbet af turen nåede virksomhederne at besøge udvalgte tyske hospitaler, plejehjem og hjemmepleje-virksomheder. Derudover fik deltagerne indblik i de udfordringer og behov den tyske sundhedssektor oplever.

Deep Dive Hannover Digital Health & Care 4.0
Billedtekst: Gæstfriheden var enestående. Det blev understreget af, at borgmesteren i Hannover Thomas Hermann tilbragte aftenen med at lytte til pitch fra alle de nordiske virksomheder. Hannover Impuls inviterede efterfølgende alle deltagerne på Deep Dive til middag og netværksaften.

Udover det planlagte program fik alle virksomhederne nye nordiske kundeemner og potentielle partnere. Heart2Save, hvis kernekompetence er at identificere arytmier, en hjerterytmeforstyrrelse, deltog med stor begejstring på turen:

Very good trip with visits to a local hospital and nursing home. Glad to have connected with many people both locally in Germany and with the trip participants – good discussions also afterwards when back home in Finland! Thank you Welfare Tech!

Welfare Tech oplever en stor interesse for det nordiske marked, og den store deltagelsen i Digital Health & Care 4.0 er en god indikator.

I programmets første år har vi haft mere end 150 deltagere, som repræsenterer 129 unikke virksomheder. 38 fra Danmark, 46 fra Sverige, 15 fra Norge, 22 fra Finland, 5 fra Island og 4 fra øvrige lande, slutter Karen Lindegaard.

Kommende aktiviteter i Digital Health & Care 4.0
Er du også interesseret i nordisk eller tysk samarbejde, kan du stadig nå at deltage i programmets aktiviteter:

  1. Gratis faciliteret markedsanalyse rettet mod det tyske marked
  2. Fælles nordisk udstilling på Altenpflege 2020.

Deep Dive var en del af projektet Digital Health & Care 4.0, der er støttet af Nordic Innovation og de nordiske statsministre under initiativet Nordic Solutions to Global Challenges Initiative.

Læs mere om Digital Health & Care 4.0

Kontakt: Karen Lindegaard, karli@welfaretech.dk
Foto: Florian Ege, fleg@welfaretech.dk

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email